Kursi "Vidi saudzējoša meža apsaimniekošana privātajos mežos"!

mc_logo2.jpg

Latvijas Lauksaimniecības universitāte sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru LAP investīciju pasākumu 2014. -2020. gadam ietvaros šī gada 25. un 26. oktobrī piedāvā kursus "Vidi saudzējoša meža apsaimniekošana privātajos mežos" Jelgavā, Akadēmijas iela 11 no plkst. 10.00 - 17.00.

Ja vēlies uzzināt par dabas aizsardzības prasībām meža apsaimniekošanā un labās prakses nosacījumiem, vidi saudzējošas mežsaimniecības aspektiem meža apsaimniekošanas plānošanā, meža atjaunošanā, jaunaudžu kopšanā, krājas kopšanā un galvenajā cirtē, tad piesakies kursos! Uzzināsi, kādi ir nekailciršu mežsaimniecības pamatprincipi, ieguvumi un riski.

Kursu noslēgumā spēsi plānot cirsmu, izzīmēt saglabājamo bioloģiskās daudzveidības struktūrelementus krājas kopšanā un galvenajā cirtē, kā arī izzīmēt kokus nekailciršu mežsaimniecībā.

Mācību dalībnieks var būt juridiska vai fiziska persona (LAD klients), kas iesaistīta lauksaimniecības, pārtikas (izņemot zivsaimniecības produktus) ražošanas vai mežsaimniecības nozarēs, kā arī lauksaimniecības vai meža zemes īpašnieks vai tiesiskais vadītājs.

Mazajām saimniecībām un mežsaimniecības pakalpojumu uzņēmumiem, kam pēdējā noslēgtā gada apgrozījums nepārsniedz 15 000 euro, un meža zemes īpašniekiem un tiesiskajiem valdītājiem ar meža zemes platību līdz 50 hektāriem, dalība mācībās ir bez maksas, jo tiek finansēta no LAP investīciju pasākumu 2014. –2020. gadam līdzekļiem.

Pieteikšanās kursiem notiek LLU Mūžizglītības centrā, zvanot pa tālr. 63005715, 26340144 vai rakstot e-pastu antra.berzina@llu.lv.Informācija par citiem kursiem www.mc.llu.lv