MMIB piedalīsies paneļdiskusijā Meža nozares konferences 2018 ietvaros

index.jpg

28. novembrī plkst. 11.00 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā, Svētes ielā 33, Jelgavā notiks Meža nozares ikgadējā konference, kur kopā ar meža nozares ekspertiem tiks apspriesta Meža un saistīto nozaru pamatnostādnēs 2015.-2020. gadam izvirzīto rādītāju izpilde, kā arī tiks diskutēts par meža īpašniekiem turpmāk nepieciešamo atbalstu no ES fondiem.
Pasākumā piedalīsies zemkopības ministrs un ar ziņojumiem uzstāsies pārstāvji no Zemkopības ministrijas Meža departamenta, Valsts meža dienesta, valsts attīstības finanšu institūcijas ALTUM, LVMI “Silava”, Dabas aizsardzības pārvaldes, Latvijas meža īpašnieku biedrības un LLKC Meža konsultāciju pakalpojumu centra.   
Konferences otrajā daļā norisināsies paneļdiskusija, kurā piedalīsies dažādu profilu un interešu meža īpašnieki, vērtējot līdzšinējo ES atbalstu, definējot prioritāros virzienus turpmākajam atbalstam, kā arī mežsaimniecības darbības, kas būtu jāatstāj brīva tirgus ekonomikas nosacījumiem, lai mežsaimniecība saglabātos kā pašfinansējoša un konkurētspējīga ekonomikas nozare. Šajā paneļdiskusijā dalību ņems arī Mazo mežu īpašnieku biedrības valdes priekšsēdētājs Jānis Knipšis.

Konferencē aicināti piedalīties meža īpašnieki, apsaimniekotāji, mežsaimniecības uzņēmēji, nozarē nodarbinātie un citi interesenti.