Meža nozares konference 2019

Forest.jpg

Aicinām uz Meža nozares konferenci 2019 - 28. novembrī plkst. 11.00 - Ogres tehnikumā - Aizupes, Tīnūžu pagasts, Ikšķiles novads.

Šī gada Meža nozares konferences galvenais temats - sagatavotais ziņojums Eiropas Komisijai par biotopu un sugu aizsardzības stāvokli Latvijā periodā 2013.-2018. gads. Kādas ir stāvokļa izmaiņas salīdzinot ar iepriekšējā perioda ziņojuma rezultātiem un kāda ir situācija ar meža biotopu stāvokli - būs pamatjautājumi, pa kuriem pēc ziņojuma rezultātu uzklausīšanas, dažādu meža apsaimniekošanas interešu grupu pārstāvji sniegs savu redzējumu, kā sabalansēt meža apsaimniekošanas ekonomiskos aspektus ar dabas vērtību saglabāšanu meža īpašumā.

Konferencē piedalīsies Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, kā arī aktuālo informāciju sniegs Zemkopības ministrijas Meža departaments, Valsts meža dienests, kā arī citas institūcijas par meža īpašniekiem aktuāliem jautājumiem.   

Konferencē aicināti piedalīties privāto meža īpašnieki, mežu apsaimniekotāji, mežsaimniecības uzņēmēji, meža nozarē nodarbinātie un citi interesenti.  

Meža nozares konference ir ikgadējs pasākums, kurā Zemkopības ministrija un saistītās institūcijas informē par aktualitātēm un norisēm meža apsaimniekošanā.

Konferenci organizē Zemkopības ministrija sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru.

Konferences moderators: Ansis Bogustovs